vrijdag 30 maart 2012

De Vergeten Dag. / The Forgotten Day.

Dit verslagje hoort eigenlijk voor het vorige te zitten.  Ik was het alleen vergeten. / This report is supposed to be before the previous one.  But, I simply forgot it.


Goed, vandaag stond het epoxyceren van de onderkant van onze plaat op het programma. / Right, today was the day that we finished putting epoxy on our plate.

Tim mengt de epoxy. / Tim mixes the epoxy.


Onze epoxyhoek. / Our epoxy-corner.

Onze weegschaal. / Our balance.


Het resultaat. / The Result.

Het volgende probleem: we gaan morgen onze stenen op onze grondplaat lijmen.  Maar, ik heb ergens gelezen dat de siliconen, die we daarvoor nodig hebben, azijnzuurhoudende siliconen moet zijn, die bovendien ook nog niet-schimmelwerend mag zijn.  Dat verbaast mij enigszins, daar wij verleden jaar schimmelwerende, azijnzuurhoudende siliconen (Recta-Mastic 130 van Rectavit) gebruikt hebben om het decor vast te plakken in de bak.  En, daar lijkt geen vis onder te lijden.  Dus ik bellen naar Eric (mijn aqua-vriend, een professional met meer dan 30 jaar ervaring in de internationale handel in aquariumvisjes) om te vragen hoe het zat.  Erik zei dat hij nog nooit had gehoord over een verschil tussen schimmelwerende en niet-schimmelwerende siliconen, maar hij ging het uitzoeken en morgen om 17.00 u weet hij meer te vertellen.  Wij zijn langs onze winkel gereden, om daar te vernemen dat ze geen azijnzuurhoudende, niet-schimmelwerende siliconen verkochten. / This part, I can't transulate, because too much technical terms are needed.  It's about which silicone to use in an aquarium.

In concreto betekent dit dat we morgenmiddag de keuze hebben tussen: / This means that we have a choice between:

Recto-Mastic 130 van Rectavit: schimmelwerende, azijnzuurhoudende siliconen a rato van 5 euro per tube.

Silicone-1001U van Den Braven Sealants: schimmelwerende, azijnzuurhoudende siliconen a rato van 5 euro per tube.

Ultra Sealer HT: dit is speciale aquariumkit, maar we zijn nu 1 jaar na zijn vervaldatum en dit produkt kost handenvol geld (20 euro per tube).

Dus, welke tube zouden we gebruiken om onze stenen te lijmen? / So, which tube are we going to use?